„Profetie. Alegorie. Satira. Realism. Fantezie. Apocalipsa. Un roman total!“ The New York Times Book Review
Una dintre cele mai inspaimantatoare si verosimile apocalipse scrise vreodata: un virus distruge lumea si o arunca intr-o batalie intre bine si rau, pe viata si pe moarte.
Un angajat evadeaza dintr-un laborator, nestiind ca e purtatorul unei arme letale: o mutatie de supergripa care va omori 99% din toata populatia lumii in doar cateva saptamani.
Cei care supravietuiesc sunt terifiati, dezorientati si au nevoie disperata de un lider. Vor avea de ales intre o batrana de 108 ani, care pledeaza pentru o comunitate pasnica, si Randall Flagg, omul in negru, care incurajeaza haosul si violenta.
Alegerea unuia sau a altuia va decide soarta intregii umanitati.
„Mi-am dorit sa scriu o fantezie epica asemenea celei create de J.R.R. Tolkien in Stapanul inelelor, dar in maniera americana. Asa a luat nastere Apocalipsa.“ Stephen King
„– Simptomele sunt banale, spuse doctorul, incepand sa le enumere pe degetele facute evantai. Frisoane. Febra. Dureri de cap. Slabiciune si oboseala generalizata. Lipsa poftei de mancare. Durere la urinare. Umflarea progresiva a glandelor. Umflarea ganglionilor de la subrat si din zona inghinala. Insuficienta si apoi blocaj respirator.
Toate astea sunt simptome de raceala banala, de gripa sau de pneumonie. Pe care stim cum sa le tratam. Daca pacientul nu-i nici prea tanar si nici prea batran, daca nu-i deja slabit din cauza unei alte afectiuni, atunci antibioticele le fac de petrecanie. Insa par a fi neputincioase in cazul acestei boli. Ea isi face aparitia mai lent sau foarte repede, dar tot apare. Și nu cedeaza la niciun medicament. Se agraveaza, apoi da semne ca ar scadea in intensitate, apoi iarasi se agraveaza; pacientul se simte din ce in ce mai slabit; glandele se inflameaza tot mai mult; dupa care survine decesul. Undeva, cineva a dat-o in bara. Și acum incearca sa-si ascunda greseala.“