Istoria statului si dreptului romanesc, editia a III-a, revazuta si adaugita
Dreptul reprezinta un sistem flexibil, aflat intr-o interdependenta continua cu nevoile societatii, nivelul de dezvoltare economica si politica, traditiile culturale si mentalitatea colectiva. Atat statul, cat si dreptul, constituie expresii ale suprastructurii sociale, fiind create si modificate in raport cu transformarile istorice si sociale care au influentat evolutia umanitatii.
Studiul Istoriei statului si dreptului romanesc analizeaza evolutia acestor institutii, subliniind trasaturile distinctive ale fiecarei perioade istorice. Istoria statului si dreptului romanesc are ca obiect de studiu geneza si dezvoltarea institutiilor juridice nationale, din cele mai vechi timpuri si pana in perioada moderna. Aceasta disciplina ofera studentilor informatii fundamentale necesare pentru a intelege principalele concepte si institutii juridice, in stransa corelatie cu complexitatea fenomenelor sociale. Studiul Istoriei statului si dreptului romanesc contribuie la formarea unei gandiri juridice si la imbunatatirea nivelului lor de cultura juridica ale studentilor. Obiectivul acestei discipline nu se rezuma doar la insusirea cunostintelor referitoare la evolutia institutiei statului si a sistemului juridic national de-a lungul timpului, ci vizeaza si aplicarea practica a acestora, prin identificarea si evaluarea unor modele eficiente de organizare sociala si de reglementare a relatiilor sociale esentiale.
Totodata, cursul are rolul de a facilita intelegerea dezvoltarii institutiilor de drept public si privat din cadrul ordinii juridice romanesti, contribuind la formarea si perfectionarea limbajului juridic al studentilor.
Spune-ti opinia
Numele tau:
Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca si text!