„Ce mincau oamenii cu mii de ani in urma? Ce vor minca peste un secol? Cum și unde au aparut focul, agricultura, creșterea animalelor? Ce mincau imparații romani? Dar cei chinezi sau regii Franței? Cum mincau supușii lor? Cum se explica interdicțiile alimentare din fiecare religie? A disparut cu adevarat canibalismul? Ce legaturi sint intre sexualitate și alimentație? Cum și unde au aparut restaurantele? Cine a inventat pizza? Cine maninca insecte? Dar alge? Ce maninca bogatașii de astazi? Ce popoare se hranesc cel mai bine? Se va putea asigura o alimentație sanatoasa pentru zece miliarde de oameni? Vom fi oare obligați sa mincam ceea ce ne va impune o inteligența artificiala? Oare miine vom mai sta la masa impreuna?
Aceasta vasta fresca infațișeaza modul in care am trecut de la o alimentație variata, naturala și abundenta la produse alimentare standardizate, industriale și facute pe banda rulanta, otravuri și pentru om, și pentru natura. Ea dezvaluie imensa putere economica, ideologica și politica a industriei alimentare, precum și legaturile mai puțin cunoscute dintre mincare și conversație, dintre alimentație și putere sau dintre ceea ce mincam și geopolitica.
ințelegerea acestei istorii este fundamentala daca doriți sa va preocupați de propriul dumneavoastra regim alimentar, sa mincați sanatos și bine – și sa salvați natura, de care depinde supraviețuirea omenirii.” (Jacques Attali)